Hvilken adresse?
Eget domene?

Hvilken adresse får min hjemmeside?

Hos oss kan du få en adresse under dinstudio.no, dvs. at adressen slutter på dinstudio.no. Når du oppretter siden og skriver inn navnet du vil bruke for siden, f.eks. minhjemmeside – blir adressen til siden minhjemmeside.dinstudio.no. Du kan endre adresse når du vil ved å klikke på knappen HJEMMESIDENS ADRESSE.

Hvis du allerede har et eget domenenavn, kan du kople det til hjemmesiden du har hos oss. Lag først en hjemmeside hos oss, logg inn og velg HJEMMESIDENS ADRESSE, og skriv inn domenenavnet. Bla nedover så får du vite mer under overskriften
"
Jeg har allerede et eget domenenavn - hvordan kan jeg bruke det?".

 

Kan min hjemmeside få en egen adresse, f.eks. www.minhjemmeside.no?

Ja, din hjemmeside kan ha en egen adresse, f.eks. www.minhjemmeside.no.

For at du skal kunne bruke en egen adresse, må du først registrere domenet. Vi anbefaler at du registrerer domenet hos domeneshop, eller en annen domeneregistrator.

OBS! Vi kan ikke garantere at det kommer til å fungere hvis du registrerer domenet et annet sted. Vi har opplevd at det har oppstått problemer med flere domeneregistratorer, men med domeneshop pleier det gå bra.

Når du har registrert domenet, kan du knytte det til din hjemmeside og e-post hos Din Studio ved å følge instruksjonene under:

Viktig informasjon om norske spesialtegn (æ, ø, å) i domenenavn finner du her: Æ Ø Å

 

Jeg har allerede et eget domenenavn – hvordan bruker jeg det?

Hvis du har et eget domenenavn, kan du knytte det til hjemmesiden du har laget hos oss. Du kan også ha e-posten hos Din Studio. Første skritt er å forberede hjemmesiden for domenet.

 

Logg inn på hjemmesiden og klikk på HJEMMESIDENS ADRESSE. 


 

Da vises alternativene under, der du skal klikk på EGET DOMENENAVN.


 

Skriv inn domenenavnet og klikk på FORTSETT.


 

Her er det viktig at du velger riktig alternativ.
Hvordan skal e-post som er knyttet til domenet håndteres?
Hvis du har registrert et nytt domene, bør du la det valgte alternativet gjelde, nemlig at Din Studio administrerer e-posten din.
Hvis du ikke har e-post knyttet til domenet, bør du også la det valgte alternativet gjelde, nemlig at Din Studio administrerer e-posten din.
Du bør bare velge et annet alternativ hvis du allerede har e-post koplet til domenet og du vil at e-posten fortsatt skal ligge der den ligger i dag.

 

Avhengig av hvilket alternativ du velger, får du en e-postmelding med flere instruksjoner.

 

Alt. 1  La Din Studio administrere e-post for @minhjemmeside.no

Det er best å la følgende alternativ gjelde:
La Din Studio administrere e-post for @minhjemmeside.no 
Dette gjelder bare e-post som sendes til adressen som slutter på @minhjemmeside.no og påvirker ikke e-post du har hos andre operatører (f.eks. slutter alle e-postadresser hos Telenor på @online.no).

Når du velger dette alternativet, kan du også opprette e-postadresser som slutter på @minhjemmeside.no hos oss.

Hvis du allerede har en e-postadresse som er knyttet til domenet og du leser posten i et e-postprogram som f.eks. Outlook eller Thunderbird, er dette fortsatt et veldig bra alternativ. Det er bare å endre e-postadressene hos oss etter endringen og endre innstillingene i e-postprogrammet, så kan du fortsette som vanlig.

Du får også en e-postmelding med instruksjoner om at du må bytte til våre navneservere på domenet:

ns1.dinstudio.no
ns2.dinstudio.no

 

Alt. 2  E-posten for @minhjemmeside.no skal administreres av min tidligere leverandør

Hvis e-posten allerede er knyttet til domenet og du fortsatt vil at e-posten skal være hos din nåværende leverandør. Da velger du alternativet
E-post for @minhjemmeside.no skal administreres av min tidligere leverandør
(Dette alternativet brukes bare i visse unntakstilfeller.)

Du vil få en e-postmelding med instruksjoner om hvordan et alias skal se ut. Aliaset skal legges inn på DNS-en for domenet. Det er en såkalt www-peker.
Det betyr at når dine besøkere surfer til www.minhjemmeside.no, kommer de til hjemmesiden som du har laget hos oss.
OBS! Hvis de bare skriver inn adressen minhjemmeside.no (uten www), kommer de ikke fram.
 

 

 

Hvis du er usikker på hvilket alternativ du bør velge, sender du bare en e-post til kundestøtte og spør.

Uansett hvilket av alternativene over du velger, kan du sikkert få hjelp av dem som hjalp deg med å registrere domenet. Det er en rutinesak for dem og de ordner det raskt.

Når endringene på domenet også er gjort, kan det ta omtrent en dag (av og til opptil 48 timer) før alt fungerer som det skal. (Det skyldes at servere på Internett skal lese inn den nye informasjonen.) Deretter kan du surfe til hjemmesiden din hos oss via ditt eget domenenavn.