Kan jeg se hvem som har besøkt hjemmesiden?

Svaret på det spørsmålet er "Nei".

Vi får ofte spørsmål om vi kan se hvem som la inn tekst i f.eks. innlegg i gjesteboken. Det kan vi aldri se. Det eneste vi kan grave fram fra logger, er et IP-nummer. Det gir vi til politiet om de vil ha det. Da må du først gjøre en politianmeldelse.

Du selv har ikke så mye nytte av en IP-adresse. Den kan lede deg til en bredbåndsleverandør, men de forteller deg ikke hvilken kunde som eier adressen. Dessuten er det ikke lenger så vanlig at datamaskiner har samme IP-adresse hele tiden. Datamaskinen låner ofte en IP-adresse midlertidig når den skal kople seg opp til Internett. Ved neste oppkobling kan den få et helt annet nummer.

Internett er et veldig anonymt medium og hvis du vil være hemmelig, er det enkelt å være kjempehemmelig. Et besøk på din hjemmeside er helt annerledes enn hvis du for eksempel er logget inn på et nettsamfunn. Derfor er det ikke mulig å se nøyaktig hvem som har vært inne på din hjemmeside. I et nettsamfunn er det mulig, men ikke for en vanlig hjemmeside. Et eksempel på et nettsamfunn er Facebook.

Hvis du likevel vil se hvilke IP-adresser som har besøkt din hjemmeside, kan du bruke
Susnets tjenester (svensk side). Da får du daglige rapporter om hvilke IP-adresser som
har vært inne på din hjemmeside.


Her er en lenke til en side på datatilsynet.no, om Lover og regler om personvern.

Her er en side om PersonopplysningslovenLovdatas hjemmeside.