Hvordan blir siden synlig i Google?

Før hjemmesiden din kan vises i Googles søkeresultat, må Google først finne fram til hjemmesiden. For at du skal være sikker på at Google finner hjemmesiden, må du legge opp siden i Din Studios kategorier.
Der vil Google se lenken til hjemmesiden din og legge den til i søkeresultatet.

Google bruker ganske lang tid på å oppdatere resultatlisten, så det kan ta noen uker før hjemmesiden vises i listen.

 

Hva kan jeg gjøre for å komme langt opp i Googles liste med søkeresultater?

Google vurderer vanligvis hjemmesider på tre måter:

  1. Teksten på hjemmesiden
  2. Antallet lenker som fører til hjemmesiden
  3. Beskrivende bildenavn og bildebeskrivelser

Teksten må være relevant for søkeordene som du vil at folk skal få treff på når de søker på nettet. Hvis du f.eks. vil at hjemmesiden din skal vises når folk søker på "hageredskaper", må du bruke ordet "hageredskaper" ofte i teksten på hjemmesiden. Det er spesielt viktig å bruke slike nøkkelord i overskrifter og menyalternativer. Det er også viktig å ha en bra tittel.

Du kan også komme langt opp på trefflisten i Google hvis du sørger for at mange andre hjemmesider har lenker til din hjemmeside. Du kan også tipse om din nye hjemmeside i gjestebøker og på nettfora. Med tiden vil Google se alle lenkene i din hjemmeside og plassere den høyere opp i trefflisten.

Bildene du laster opp til hjemmesiden, bør ha navn som beskriver bildet.
Bildet nederst på denne siden heter for eksempel google-sponsede-lenker.gif og har beskrivelsen "Google Sponsede lenker".

 

Hva må jeg gjøre for at min hjemmeside skal vises i
Din Studios kategorier?

For at hjemmesiden skal vises i Din Studios kategorier, må du logge inn og trykke på
VELG KATEGORI
. Der velger du hvilken kategori du vil at hjemmesiden skal vises i,
og skriver en kort beskrivelse av innholdet på din hjemmeside.

Din hjemmeside kommer lenger opp på listen jo mer du jobber med den og oppdaterer innholdet.


 

Sponsede lenker

Det finnes noe som heter "sponsede lenker". Det vil si at du kjøper søkeord hos Google. Lenkene som er markert med røde rammer på bildet, er betalt plass. Det som ikke er rammet inn med rødt, er selve søkeresultatet.


Det finnes mange som selger muligheten å kjøpe søkeord på nettet, men være litt forsiktig. Alle er ikke seriøse firmaer.

Du kan kjøpe søkeord direkte hos Google. Klikk her eller på bildet for å komme til siden der du kan registrere deg hos Google. Prøv deg fram litt for å finne ut hvilke søkeord du vil vises på.

Du kan prøve å legge til adressen din her. Men det virker som Google faktisk har stoppet bruken av denne tjenesten, men siden er fortsatt den samme. Så det skader ikke å "registrere" din hjemmeside her.

 

Noen ganger får vi spørsmål om hvor det er mulig å legge inn meta-nøkkelord eller meta-beskrivelse. Det er ikke mulig å legge disse inn på hjemmesiden, fordi den delen av koden er låst i malen til hjemmesiden.
Det gjør imidlertid ikke så mye fordi Google ikke bruker slike nøkkelord, ikke så ofte i hvert fall. Her er en liten video fra Google som forklarer det hele: