Mer statistikk til hjemmesiden

Vil du ha mer statistikk om hjemmesiden enn bare antall besøkere?

Det finnes flere slike tjenester på Internett. Søk og se om du finner noe du liker og vil bruke. Deretter kan du prøve om det funker sammen med hjemmesiden. Det er ikke alle funksjoner som virker sammen med hjemmesiden, men de fleste gjør det.

Google Analytics virker veldig bra sammen med hjemmesider som er bygget hos oss, og du får avansert statistikk om trafikken på hjemmesiden.


 

Hva må jeg gjøre?

Du begynner med å opprette en konto hos Google Analytics. Når du logger inn på kontoen, vil du få en HTML-kode som du limer inn på hjemmesiden.
Det gjør du i Copyright-feltet.

Det som er så smart ved å legge inn koden her er at du legger den på ett sted, men den slår gjennom og legger seg på alle sidene som hjemmesiden omfatter. Dermed får du statistikk for alle sidene.

Klikk først på


og så


og deretter på -knappen, slik at du kan lime inn egen HTML-kode.

I boksen som vises skal du lime inn koden nederst, slik at du ikke bryter tagger i koden som ligger der fra før.

 

Hvordan oppretter jeg en konto hos Google Analytics?

Klikk på "Registrer deg nå" på siden til Google Analytics.

Følg Googles instruksjoner på skjermen. De er ganske enkle. Du får en e-postmelding der du bekrefter at du vil registrere deg ved å klikke på lenken i meldingen.

I instruksjonene kommer du etter en stund til et sted der du ser en HTML-kode.
OBS! - Der må du passe på at du finner fanearket "Ny sporingskode (ga.js)" og kopiere HTML-koden som står i boksen ved siden av. Lim inn koden i en vanlig TXT-fil, f.eks. i denne Notepad.txt.
 

Legg til følgende linjer over og under HTML-koden:

<!-- START Google Analytics -->
her står din HTML-kode
<!-- SLUTT Google Analytics -->

Det er mye enklere å se hvilken funksjon HTML-koden har når du er inne på din hjemmeside og redigerer, og kanskje skal legge til flere koder.

Når noe begynner med <!-- og slutter med --> er det et kommentarfelt (i HTML) som ikke skal gjøre noe, bortsett fra at det inneholder informasjon om koden.

Nå kan du lime inn koden du har i TXT-filen på hjemmesiden. Bla litt oppover, og les under
"Hva må jeg gjøre?".

Når du kommer til en stor knapp som heter "Kontroller status" i Google, og du har klikket på den, vises en informasjonsside om at Google samler inn informasjon. Det er ikke sikkert at du får informasjon om at informasjonsinnsamlingen er ferdig, og hvis det ser ut som det ikke skjer noe mer, venter du litt og trykker på knappen "Fullfør". Nå er du ferdig!

Det kan ta en stund før resultatet vises på hjemmesiden.
Google skrev følgende på sin side med vanlige spørsmål og svar:

"Hvor lang tid tar det før rapportinformasjon vises etter at jeg har lagt inn sporingskoden?
Rapportene oppdateres vanligvis én gang i døgnet. Det betyr at det kan ta et døgn før informasjon vises på din konto etter at du har installert sporingskoden.
"